Unieke samenwerking tussen Peuterspeelzalen en Senioren Actief Zuidplas.

Senioren Actief Zuidplas (SAZ) is de voortzetting van de voormalige ANBO afdeling in de Zuidplas. SAZ heeft voor de doelgroep een breed aanbod bestaande uit ondersteuning, inspanning en ontspanningsactiviteiten zoals de telefooncirkel, het vervoer, de klusservice en consulenten. Ook met het organiseren van klaverjassen, bridgen, de dagtrips en de jaarlijkse vakantieweek gaat SAZ met de inzet van zo’n tachtig enthousiaste vrijwilligers verder.

logo-stichting-klavertje-vierStichting Peuterspeelzalengroep Klavertje Vier heeft zes peuterspeelzalen onder haar hoede, drie zalen in Nieuwerkerk, een zaal in Zevenhuizen, een zaal in Oud Verlaat en een zaal in Moerkapelle. In deze zalen moeten regelmatig kleine reparatie- en herstelwerkzaamheden worden verricht, zoals: lampen vervangen, veiligheidsvoorzieningen aanbrengen, speelgoed repareren etc. Al deze werkzaamheden door professionals te laten verrichten is voor een gesubsidieerde maatschappelijke organisatie geen optie. De samenwerking start daarom met de klusservice van de SAZ, die haar werkzaamheden nu ook gaat  verrichten bij de peuterspeelzalen. Inmiddels zijn de eerste klussen al uitgevoerd tot grote tevredenheid van leidsters en peuters. Voor de toekomst wordt gekeken naar uitbreiding van de contacten door b.v. voorlezen door ouderen en het maken en verstellen van verkleed- en poppenkleren.

 

Naast praktische ondersteuning bevordert deze samenwerking de contacten tussen de organisaties in de gemeente Zuidplas en tussen de verschillende generaties. De besturen van beide organisaties zijn blij met deze unieke samenwerking en staan open voor nieuwe contacten met andere organisaties binnen de gemeente.