SAZ Repair Café opening 30 april 2019

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? Weggooien? Mooi niet! SAZ Repair Café houdt vanaf 30 april elke dinsdagmiddag een inloop om kleine huishoudelijke spullen, samen met u, te repareren.

Aan de Kerklaan 98 (Oude Dorp) van Nieuwerkerk a/d IJssel in de ruimte van Stichting Inloophuis Koffie Enzo draait het vanaf 30 april voortaan op iedere dinsdagmiddag om repareren. Tussen 13:00 en 16:00 zitten diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen. Mensen die het SAZ Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: keukenmachines, lampjes, föhns, speelgoed, krukjes … alles wat het niet meer doet, is welkom. Samen met de reparateurs van het SAZ Repair Café proberen we apparaten weer aan het werk te krijgen. Door repareren te promoten, wil het SAZ Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Veel dingen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar. SAZ wil daar middels SAZ Repair Café aan bijdragen.

Het SAZ Repair Café is openbaar toegankelijk voor jong en oud en ook bedoeld om dorpsbewoners met elkaar in contact te brengen. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar het SAZ Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten, fietsen en mobiele telefoons. Hiervoor bestaan er in Zuidplas professionele winkels.

Het SAZ Repair Café komt er, naast de klusservice van SAZ, bij veel van onze leden al bekend.

 

Er wordt gewerkt volgens het concept dat in 2009 ontstond in Amsterdam (www.repaircafe.org). SAZ heeft dit samen met een groepje enthousiaste en deskundige mensen opgepakt in Zuidplas. SAZ Repair Café wil op termijn op meerdere locaties in Zuidplas aan de slag.  We hebben al locaties op het oog. Mocht u zich als vrijwilliger willen aanmelden of een locatie weten, dan houden we ons aanbevolen.