SAZ Repair Café (i.v.m. de Corona situatie voorlopig tot 13 november 2020 gesloten)

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? “Weggooien? Mooi niet!” Het SAZ Repair Café startte in april 2019 en heeft al zeker 200 apparaten en dingen gered. Meer dan de helft van de bezoekers gaat met een gerepareerd huishoudelijk apparaat, stuk gereedschap, klok of lamp weer naar huis.

Een vaste groep van 7 vrijwilligers van SAZ met enorme kennis en ervaring zitten vol ongeduld klaar om te helpen. Samen met de bezoekers proberen ze apparaten weer aan het werk te krijgen. Door te repareren draagt dit bij aan het verkleinen van de afvalberg. Veel dingen blijken na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar.

Het SAZ Repair Café is openbaar toegankelijk voor jong en oud en ook bedoeld om dorpsbewoners met elkaar in contact te brengen. Het Repair Café schenkt een (gratis) kopje koffie. Alles wat kapot is (en dat je zelf kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Ook voor het afstellen of reparatie van uw rollator bent u van harte welkom. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten, fietsen en mobiele telefoons. Hiervoor zijn er in Zuidplas professionele winkels. SAZ-leden kunnen voor reparaties thuis gebruik maken van de klusjesservice.