Bij SAZ kunt u ook terecht voor gezellig samen zijn. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar allerlei spellen gespeeld kunnen worden, gewoon ontspannen of serieus in competitieverband.

De coördinatoren verzorgen regelmatig bijzondere thema’s zoals een paas-, sinterklaas- of kerstevenement. Ook worden er bij diverse groepen extra’s gedaan zoals met z’n allen uit eten, een high tea o.i.d. Het gaat niet alleen om het spel maar ook om de gezelligheid, even bijkletsen, even weg van huis.

Wat te denken van:

  • Fotografie 
  • Breicafé in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Brei/Hobbycafé in Zevenhuizen
  • Klaverjassen in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Spellen in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Praethuis in Nieuwerkerk aan de IJssel

Fotografie

Onze fotoclub heeft als doel om met elkaar plezier en ervaringen te delen rondom fotografie.Dit kunnen we bereiken door samen ervaringen op te doen, elkaar te laten delen wat een ieder heeft gefotografeerd en daarbij is het vooral van belang dat we elkaar stimuleren en bemoedigen.

 

Een aantal praktische zaken:

  • We komen tot de zomer van 2023 minimaal 20x bijeen, maar niet tijdens schoolvakanties.
  • De kosten bedragen € 40,00 per jaar voor leden, waarvoor we gebruik kunnen maken van de ruimte in de bibliotheek en we een kopje koffie of thee kunnen nuttigen.
  • Voor deelnemers aan de fotoclub zijn daar verder geen kosten aan verbonden.
  • Van iedere deelnemer wordt verwacht om ideeën aan te reiken voor ons programma.

 

CONCEPT PROGRAMMA FOTOCLUB ZUIDPLAS, VOORJAAR 2023

12-1

Presentatie persfotografie. Onze plaatsgenoot is winnaar van de Zilveren Camera

Aanvang 14.00 uur LOCATIE: Roerdomp

19-1 Excursie. Landtong Scheurhaven.
26-1 Rene van der Kloet Maritieme fotograaf
9-2 Bloemen fotograferen

E.e.a. onder voorbehoud, data kunnen gewisseld worden!

 

 

Data zie hierboven

aanvang 19:30 uur

De Batavier, Batavierenlaan 4

Nieuwerkerk aan den IJssel.

fotografie@sazuidplas.nl

of telefonisch: 06-31249266

………………………………..

Breicafé

Wekelijks komen zo’n 40 tot 50 personen bijeen om te breien, punniken, haken en dergelijke en om handwerkpatronen uit te wisselen. Er worden truien, dassen, handschoenen enzovoorts gebreid, niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor meerdere goede doelen. Ook worden artikelen gemaakt om zelf bij een beurs, markt, of braderie te kunnen verkopen, zodat uit die opbrengst weer brei- en handwerkboeken en materialen aangeschaft kunnen worden. Deelname aan het “Breicafé Zuidplas” is gratis en voor iedereen toegankelijk. Koffie en thee is voor eigen  rekening.

Maandag 14:00 tot 16:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 53 87 64 35 of e-mail: breicafe@sazuidplas.nl

 

Brei/Hobbycafé

We zijn begonnen met 6 dames en inmiddels al weer 17 dames die komen om te breien of te haken, dit doen de meeste voor goede doelen o.a.  Knuffels voor Het

Magische draadje voor kinderen die door ziekte op wat voor manier dan ook een opkikkertje kunnen gebruiken.

We haken ook voor Hartendekens uit Moerkapelle, daar haken we Granny’s
(vierkantjes) voor kinderen/jongeren tot 21 jaar die worden belemmerd in hun  “onbezorgd-kind zijn” door langdurige ziekte of een andere beperking.  Van deze Granny’s worden, door een andere groep dames, dekens gemaakt die ze dan krijgen met een knuffel erbij. Deze dekens kan je aanvragen bij Hartendekens.

Je mag uiteraard ook iets anders doen er worden bijv. met waterverf ook schilderijtjes gemaakt. Eigenlijk mag je alles komen doen als het maar aan tafel kan. Wil je alleen eens kijken, of een kopje thee komen drinken ben je ook van harte welkom.
De deelname is gratis, koffie of thee zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 13.30 uur tot 16:00 uur

Dorpshuis Swanla

Burgemeester Klinkhamerweg 86

Zevenhuizen

Ans van Tol (coördinator)

Info 06 – 18 08 89 91 of e-mail:

breicafezvh@sazuidplas.nl

 

Klaverjassen

Wilt u eens gezellig komen klaverjassen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere dinsdagmiddag zijn zo’n 30 leeftijdgenoten gezellig bij elkaar en wordt er geklaverjast. Interesse gekregen? Kom gewoon een keer gezellig meedoen. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 21 50 27 27 of mail:

klaverjassen@sazuidplas.nl

 

Spellen

 

Wilt u eens gezellig een spelletje komen spelen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere woensdagmiddag om 14.30 uur wordt er Jokeren en Klaverjassen gespeeld. Ook wordt er iets speciaals georganiseerd voor alle vaste deelnemers, b.v. een diner of een high tea. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage en consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 0180 – 31 57 34 of 06 – 34 85 10 75

of mail spellen@sazuidplas.nl

 

Praethuis

Onder het genot van een kopje kofiie een praatje maken met andere SAZ leden. Die gelegenheid willen we u bieden in het SAZ PRAETHUIS wat we in eerste instantie opstarten in Nieuwerkerk aan den IJssel.O p dit moment zit het SAZ Repair Café Zuidplas op de 1e en 3e vrijdag in de recreatieruimte van Dianthus.  We willen deze ruimte nu ook beschikbaar stellen als SAZ PRAETHUIS.

Er is 1 SAZ vrijwilliger speciaal aanwezig voor het PRAETHUIS, die u van een gratis kopje koffie zal voorzien, een luisterend oor kan bieden en informatie kan geven over alle andere activiteiten van SAZ. Er worden tijdens deze ochtend geen activiteiten gehouden. We horen graag van of u belangstelling heeft en welke ideeën u heeft om het SAZ PRAETHUIS op termijn nog leuker te maken.

Misschien is het wel fijn om bijvoorbeeld af en toe een thema ochtend te houden, met de focus op een actueel of belangrijk onderwerp. Kom het ons dan vooral vertellen.

Mocht u van mening zijn dat een SAZ PRAETHUIS in Moordrecht, Moerkapelle of Zevenhuizen ook op voldoende belangstelling zou kunnen rekenen, stuur ons dan een mailtje.

Om het nieuwe jaar gelijk goed te beginnen is het eerste PRAETHUIS op vrijdag 6 januari 2023.

We zien u dan graag.

1e en 3e vrijdag v/d maand

Tussen 9.30 en 12.00 uur

Recreatiezaal, Dianthus

Mezendaal, 2914 EE

Nieuwerkerk aan den IJssel

Contact: secretaris2@sazuidplas.nl

SAZ Website: www.sazuidplas.nl