Bij SAZ kunt u ook terecht voor gezellig samen zijn. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar allerlei spellen gespeeld kunnen worden, gewoon ontspannen of serieus in competitieverband.

De coördinatoren verzorgen regelmatig bijzondere thema’s zoals een paas-, sinterklaas- of kerstevenement. Ook worden er bij diverse groepen extra’s gedaan zoals met z’n allen uit eten, een high tea o.i.d. Het gaat niet alleen om het spel maar ook om de gezelligheid, even bijkletsen, even weg van huis.

Wat te denken van:

  • Fotografie 
  • Breicafé in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Brei/Hobbycafé in Zevenhuizen
  • Klaverjassen in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Spellen in Nieuwerkerk aan de IJssel

Fotografie

Een mens gedijt bij creativiteit

Creativiteit hebben we bij de fotografiegroep hoog in ons vaandel staan. Maar dat kan nog altijd beter. Daaraan werken wij, door van en aan elkaar te leren. Op onze groepsavonden hebben we daartoe regelmatig ons “technisch halfuurtje” of thema-avonden, waarop we bijvoorbeeld vragen kunnen stellen over alle aspecten van de fotografie . Zo hebben we onlangs een avond gewijd aan het gebruik van flitsers.

Maar niet alleen het gebruik van apparatuur komt aan bod. Om met elkaar een attractief en vooral actief programma op te zetten met voor elk wat aantrekkelijks hebben we ook avonden met eigen presentaties of het bekijken en becommentariëren van elkaars foto’s om elkaar ook daarmee verder te helpen. We hebben een presentatie gehad van surrealistische foto’s en die vergeleken met schilderijen van vergelijkbare onderwerpen.

Onze avonden zijn meestal opgezet rond vooraf gekozen onderwerpen. Zo hadden we onlangs een fotoavond met het thema landschapsfotografie. En op de planning staan nog een avond over fotobewerking, macrofotografie en portretfotografie. Andere mogelijke onderwerpen zijn “urbex-fotografie”, waarbij we de schoonheid van het vergankelijke in bijvoorbeeld architectuur proberen vast te leggen. Behalve architectuur kan dan worden gedacht aan stadsbeelden. En dan is het nog maar een klein stapje naar straatfotografie.

Naast de al genoemde onderwerpen willen we nog aandacht geven aan productfotografie en stillevens, zoals die ook vaak terug te vinden zijn op schilderijen. En wat te denken van het vastleggen van industriële fotografie, verkeer en vervoer, dierenfotografie (ook dierenportretten). En macrofotografie of het maken van close-ups staat nog op ons wensenlijstje. Fototripje of uitstapjes staan bij goed weer ook nog op het programma.

Ook is het boeiend om na te gaan hoe bekende fotografen invulling geven aan hun hobby of beroep. Niet alleen wat betreft techniek, maar ook qua onderwerp en standpuntkeuze, alsmede hun lichtkeuze (het moment van de dag, het “blauwe of het gouden uurtje”) kunnen we hier veel van leren. Kortom we hoeven ons voorlopig geenszins te vervelen Zo “trainen we onze ogen en ons denkvermogen”, wat zeker voor senioren alleszins de moeite waard is. Je bent uitgenodigd om op een van onze clubavonden eens een kijkje te komen nemen. Wel graag van tevoren even melden.

 

29 sept; 13 en 27 okt; 10 en 24 nov;

8 dec:  aanvang 20.00 uur

De Batavier, Batavierenlaan 4

Nieuwerkerk aan den IJssel.

fotografie@sazuidplas.nl

of telefonisch: 06-31249266

………………………………..

Breicafé

Wekelijks komen zo’n 40 tot 50 personen bijeen om te breien, punniken, haken en dergelijke en om handwerkpatronen uit te wisselen. Er worden truien, dassen, handschoenen enzovoorts gebreid, niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor meerdere goede doelen. Ook worden artikelen gemaakt om zelf bij een beurs, markt, of braderie te kunnen verkopen, zodat uit die opbrengst weer brei- en handwerkboeken en materialen aangeschaft kunnen worden. Deelname aan het “Breicafé Zuidplas” is gratis en voor iedereen toegankelijk. Koffie en thee is voor eigen  rekening.

Maandag 14:00 tot 16:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 53 87 64 35 of e-mail: breicafe@sazuidplas.nl

 

Brei/Hobbycafé

We zijn begonnen met 6 dames en inmiddels al weer 17 dames die komen om te breien of te haken, dit doen de meeste voor goede doelen o.a.  Knuffels voor Het

Magische draadje voor kinderen die door ziekte op wat voor manier dan ook een opkikkertje kunnen gebruiken.

We haken ook voor Hartendekens uit Moerkapelle, daar haken we Granny’s
(vierkantjes) voor kinderen/jongeren tot 21 jaar die worden belemmerd in hun  “onbezorgd-kind zijn” door langdurige ziekte of een andere beperking.  Van deze Granny’s worden, door een andere groep dames, dekens gemaakt die ze dan krijgen met een knuffel erbij. Deze dekens kan je aanvragen bij Hartendekens.

Je mag uiteraard ook iets anders doen er worden bijv. met waterverf ook schilderijtjes gemaakt. Eigenlijk mag je alles komen doen als het maar aan tafel kan. Wil je alleen eens kijken, of een kopje thee komen drinken ben je ook van harte welkom.
De deelname is gratis, koffie of thee zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 13.30 uur tot 16:00 uur

Dorpshuis Swanla

Burgemeester Klinkhamerweg 86

Zevenhuizen

Ans van Tol (coördinator)

Info 06 – 18 08 89 91 of e-mail:

breicafezvh@sazuidplas.nl

 

Klaverjassen

Wilt u eens gezellig komen klaverjassen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere dinsdagmiddag zijn zo’n 30 leeftijdgenoten gezellig bij elkaar en wordt er geklaverjast. Interesse gekregen? Kom gewoon een keer gezellig meedoen. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 21 50 27 27 of mail:

klaverjassen@sazuidplas.nl

 

Spellen

 

Wilt u eens gezellig een spelletje komen spelen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere woensdagmiddag om 14.30 uur wordt er Jokeren en Klaverjassen gespeeld. Ook wordt er iets speciaals georganiseerd voor alle vaste deelnemers, b.v. een diner of een high tea. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage en consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 0180 – 31 57 34 of 06 – 34 85 10 75

of mail spellen@sazuidplas.nl