Voor de actuele stand van zaken i.v.m. corona verwijzen wij naar onze nieuwsberichten en adviseren wij u vooraf contact op te nemen met de betreffende coördinator.

 

LET OP: Wanneer u niet volledig gevaccineerd bent, als u niet kunt aantonen dat u Covid 19 heeft gehad of u kunt geen recente negatieve test uitslag overleggen dan bent u helaas voorlopig niet meer welkom in de ruimtes die niet sport-gerelateerd zijn, totdat deze RIVM regelgeving komt te vervallen.

Natuurlijk blijft gelden: bij klachten melden vrijwilligers en deelnemers zich tijdig af en blijven thuis.


Bij SAZ kunt u ook terecht voor gezellig samen zijn. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar allerlei spellen gespeeld kunnen worden, gewoon ontspannen of serieus in competitieverband.

De coördinatoren verzorgen regelmatig bijzondere thema’s zoals een paas-, sinterklaas- of kerstevenement. Ook worden er bij diverse groepen extra’s gedaan zoals met z’n allen uit eten, een high tea o.i.d. Het gaat niet alleen om het spel maar ook om de gezelligheid, even bijkletsen, even weg van huis.

Wat te denken van:

  • Breicafé in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Brei/Hobbycafé in Zevenhuizen
  • Bridge in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Klaverjassen in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Spellen in Nieuwerkerk aan de IJssel
  • Fotografie

 

Breicafé

Wekelijks komen zo’n 40 tot 50 personen bijeen om te breien, punniken, haken en dergelijke en om handwerkpatronen uit te wisselen. Er worden truien, dassen, handschoenen enzovoorts gebreid, niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor meerdere goede doelen. Ook worden artikelen gemaakt om zelf bij een beurs, markt, of braderie te kunnen verkopen, zodat uit die opbrengst weer brei- en handwerkboeken en materialen aangeschaft kunnen worden. Deelname aan het “Breicafé Zuidplas” is gratis en voor iedereen toegankelijk. Koffie en thee is voor eigen  rekening.

Maandag 14:00 tot 16:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 53 87 64 35 of e-mail: breicafe@sazuidplas.nl

 

Brei/Hobbycafé

We zijn begonnen met 6 dames en inmiddels al weer 17 dames die komen om te breien of te haken, dit doen de meeste voor goede doelen o.a.  Knuffels voor Het

Magische draadje voor kinderen die door ziekte op wat voor manier dan ook een opkikkertje kunnen gebruiken.

We haken ook voor Hartendekens uit Moerkapelle, daar haken we Granny’s
(vierkantjes) voor kinderen/jongeren tot 21 jaar die worden belemmerd in hun  “onbezorgd-kind zijn” door langdurige ziekte of een andere beperking.  Van deze Granny’s worden, door een andere groep dames, dekens gemaakt die ze dan krijgen met een knuffel erbij. Deze dekens kan je aanvragen bij Hartendekens.

Je mag uiteraard ook iets anders doen er worden bijv. met waterverf ook schilderijtjes gemaakt. Eigenlijk mag je alles komen doen als het maar aan tafel kan. Wil je alleen eens kijken, of een kopje thee komen drinken ben je ook van harte welkom.
De deelname is gratis, koffie of thee zijn voor eigen rekening.

 

Dinsdag 13.30 uur tot 16:00 uur

Dorpshuis Swanla

Burgemeester Klinkhamerweg 86

Zevenhuizen

Ans van Tol (coördinator)

Info 06 – 18 08 89 91 of e-mail:

breicafezvh@sazuidplas.nl

 

 

Bridge

Voor de liefhebber van bridge  willen we bij voldoende belangstelling weer wekelijks in een onderlinge competitie gaan spelen aan maximaal 8 tafels. Prijzen gaan volgens het laddersysteem. De coördinator zorgt ook voor de hapjes en drankjes waardoor het naast inspanning er ook voldoende tijd is voor ontspanning.

Op dit moment zijn er te weinig paren om het weer op te starten dus aarzel niet en meld u aan. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage. De consumpties zijn voor eigen rekening. Inschrijving kan per koppel vanaf 13:10 uur, waarbij we graag veel bridge-paren verwelkomen.

Dinsdag 13:30 uur

St. Joseph Kerk

Kerklaan 20

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 0180 -31 30 93 of mail:

bridge@sazuidplas.nl

 

Klaverjassen

Wilt u eens gezellig komen klaverjassen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere dinsdagmiddag zijn zo’n 30 leeftijdgenoten gezellig bij elkaar en wordt er geklaverjast. Interesse gekregen? Kom gewoon een keer gezellig meedoen. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 06 – 21 50 27 27 of mail:

klaverjassen@sazuidplas.nl

 

Spellen

 

Wilt u eens gezellig een spelletje komen spelen, dan bent u bij onze vereniging aan het juiste adres. Iedere woensdagmiddag om 14.30 uur wordt er Jokeren en Klaverjassen gespeeld. Ook wordt er iets speciaals georganiseerd voor alle vaste deelnemers, b.v. een diner of een high tea. Voor uw deelname vragen we een kleine bijdrage en consumpties zijn voor eigen rekening.

Woensdag 14:30 uur

De Meander

Boslaan 1

Nieuwerkerk aan den IJssel

Info 0180 – 31 57 34 of 06 – 34 85 10 75

of mail spellen@sazuidplas.nl

 

Fotografie (herstart per ……)

Er wordt gepeild of er interesse is voor de herstart van onze fotografiecursus. Hiervoor verwijzen wij naar het nieuwsbericht hierover.

(De oude opzet en inhoud was zoals hieronder vermeld)

Bijna iedereen maakt wel eens foto’s, via de smartphone, eenvoudige of uitgebreide fotocamera. Eén ding hebben we allemaal gemeen, we willen iets vastleggen waar we een mooie herinnering aan hebben en dit eventueel delen met anderen. Wilt u meer weten en gaan doen met uw fotocamera, wordt deelnemer van SAZ-Fotograferen. SAZ-Fotograferen komt om de 2 weken bij elkaar in dorpshuis Swanla – Burg. Klinkhamerweg in Zevenhuizen, om onze kennis en ervaring te delen en van elkaar te leren. We gaan er op uit om thema’s te fotograferen en te bespreken, zoals de vier jaargetijden, landschappen, kunst, portret, (klein)kinderen, microfotografie.

We leren de instellingen van de eigen camera, zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden beter kennen om betere foto’s te maken. De agenda wordt in overleg bepaalt,
zodat een ieder met vragen en wensen aan de beurt komt.
Ook het maken van een mooi fotoalbum behoort tot de mogelijkheden en mogelijk ook nog fotoshoppen.

Op dit moment is er een zomer stop en zijn op zoek naar een nieuwe coördinator.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging telefoonnummer: 06-27 19 26 90 of stuur een email naar info@sazuidplas.nl

De deelname vergoeding bedraagt ca. € 2,50 per keer (prijspeil 2018) en wordt per halfjaar vooruit betaald.