CORONA NIEUWS, 9 september 2021

Alle inspanningsactiviteiten zijn weer opgestart!


Senioren Actief Zuidplas heeft als doel om de senioren in de gemeente Zuidplas meer te laten participeren in het vitaal ouder worden. Dit doen wij met enthousiaste vrijwilligers en opgeleide docenten binnen de activiteit “SAZ-Inspanning”. Hiermee spelen wij in op de behoefte/noodzaak bij het verbeteren van de conditie van senioren. Alle inspanningsactiviteiten worden wekelijks gegeven. De groepen bestaan uit gelijkgestemde senioren die naast inspanning ook veel plezier hebben met elkaar.
Om deel te nemen hoeft u geen lid te zijn. Wanneer u wel lid bent van SAZ krijgt u 15% korting op de contributie. Altijd al willen doen maar nooit de stap durven te zetten? Kom eens kijken hoe gezellig het eraan toe gaat en doe gewoon een keertje mee. U bent van harte welkom voor een gratis proefles.

De Inspanningsactiviteiten die wij bieden zijn:

 

Kosten, inschrijf- en opzegformulieren SAZ-Inspanningsactiviteiten:

Hier kunt u het aanmeldingsformulier inspanning en de voorwaarden tot deelname downloaden. Het opzegformulier, hier te downloaden, kan worden gemaild aan teaminspanning@sazuidplas.nl of per post naar onze postbus zoals vermeld op het formulier worden opgestuurd. De kosten voor deelname vindt u onder deelnemersbijdrage.

 

Fitness

Fitness wordt in 2 groepen van maximaal 20 personen gegeven met gelijkgestemde leeftijdsgenoten en speciale begeleiding door een ervaren docent met kennis over het vitaal ouder worden. Er worden allerlei bewegingsoefeningen gedaan op afgestemde muziek voor de doelgroep. Naast bewegen wordt er aan het einde van het seizoen altijd iets leuks georganiseerd, bijvoorbeeld een bowling.

Woensdag 09:00 en 10:00 uur
Comenius College, Fresiaveld 20
Nieuwerkerk aan den IJssel
Info 06 – 10 69 09 16 of e-mail: fitness@sazuidplas.nl

De deelname wordt per kwartaal betaald. SAZ-leden krijgen een korting van 15%. U ontvangt hiervoor een rekening.

 

Fitnessgym Zevenhuizen

De fitnessgym wordt gegeven door een gediplomeerd medisch fitnessinstructeur, die gespecialiseerd is op het gebied van verantwoord bewegen. De lessen bestaan voornamelijk uit ergonomisch-verantwoorde oefeningen in een grote variatie. Dat wil zeggen dat de oefeningen zoveel mogelijk worden uitgevoerd in de natuurlijke bewegingen van het lichaam, waarbij overbelasting door te veel herhalingen wordt vermeden. Door deze combinatie is de kans op blessures vrijwel uitgesloten. De intensiteit van de trainingen varieert van laag tot hoog. Dit om het lichaam op alle fronten te activeren.

Maandag van 10.00 tot 11.00 uur
leden ontvangen 15% korting
Locatie: Dorpshuis Swanla
Burgemeester Klinkhamerweg 86
Zevenhuizen
Info 06 –  10 69 09 16 of e-mail naar: teaminspanning@sazuidplas.nl

 

 

Fysiogym

SAZ-Fysiogym is speciaal geschikt voor mensen met reuma, artrose of een andere fysieke beperking. Fysiogym is wekelijks een uur bewegingsles. In een groep van maximaal 20 deelnemers wordt geoefend onder leiding van een fysiotherapeut, die veel ervaring heeft met het begeleiden van mensen die willen bewegen naar vermogen.

Het zijn (afwisselend verlopende) gevarieerde? lessen, met 4 onderdelen:

  • Loopoefeningen
  • Zittend of staand in tweetallen oefenen met Dyna Bands
  • Lichte cardio-oefeningen met steun aan turnstokken
  • Bewegings- en ontspanningsoefeningen naar keuze op een matje, of naar keuze op een stoel. 

Alles begeleid door bijpassende muziek. Het doel is verbeteren, of behoud van spierkracht en soepelheid van gewrichten. Motto is: ‘Niets moet, alleen doen wat je kunt en alles voorzichtig’. De onderlinge sfeer in de groep is bijzonder prettig en ontspannen.

Donderdag om 13:15 uur
Aula van Muziekschool MozArt
Schubertstraat 50 (hoek Batavierlaan)
Nieuwerkerk aan den IJssel
Info 0180 – 313450 / e-mail:fysiogym@sazuidplas.nl
De deelname wordt per kwartaal betaald. SAZ-leden krijgen een korting van 15%. U ontvangt hiervoor een rekening.

 

Hydrotherapie

Hydrotherapie in het Polderbad is professioneel begeleid, bewegen in warm water van 30 °C., ter bevordering van de conditie en de soepelheid van spieren en gewrichten. Hydrotherapie is geschikt en uitsluitend bedoeld voor mensen die door lichamelijke beperkingen of klachten moeite hebben met ‘bewegen op het droge’.
Er is een groep die, met een lichte aquajoggingband om het middel, met wisselende bewegingen van benen en/of armen een aantal banen in de lengte van het diepe bad aflegt. De andere groep doet loopoefeningen in de breedte van het bad, waarvan de vloer op een hoogte wordt gebracht die voor alle deelnemers geschikt is om goed met de voeten over de grond heen en weer te kunnen lopen. Beide lessen worden met wat rek- en ontspanningsoefeningen afgesloten.

Voor of na de lessen van 45 minuten, wekelijks op dinsdag vanaf 11:45 uur, is men vrij om banen te zwemmen en/of te ‘bubbelen’ op de bank in het nog wat warmere kinderbad, en/of lekker te relaxen in het Turkse Stoombad en/of gebruik te maken van de infrarood sauna. Afsluitend kan men douchen, desgewenst ook in afgesloten douchehokjes en er zijn haardrogers. Dat alles zonder bijkomende kosten. Voor wie dat wil is er altijd ook nog een gezellige nazit in de kantine.

 

Dinsdag om 11:30 en 12:15 uur
Entree vanaf 11:00 uur
Polderbad, Iersestraat 15
Nieuwerkerk aan den IJssel
Info 06 – 33 71 40 76 of e-mail: hydrotherapie@sazuidplas.nl

De deelname wordt per kwartaal betaald. SAZ-leden krijgen een korting van 15%. U ontvangt hiervoor een rekening. Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Bij overschrijding hiervan kan een wachtlijst worden toegepast

Yoga, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen

In Het YogaHuis worden door SAZ al een aantal jaren de yogalessen gegeven voor de senioren in Zuidplas. De yogalessen voor senioren zijn aangepast aan de leeftijd en hierdoor zeer toegankelijk. In de yoga wordt gebruik gemaakt van verschillende houdingen. Zowel staand, zittend als liggend. Deze houdingen hebben allemaal een bepaald doel: souplesse, kracht, evenwicht of ontspanning.

Gedurende een les wisselen de houdingen elkaar in een rustig tempo af en komt het hele lichaam aan bod. De houdingen worden rustig uitgevoerd en er is voldoende ruimte voor aanpassingen in de houdingen, zodat u ook- wanneer het lichaam wat minder meewerkt- de les kunt volgen.

Adem en beweging vormen de basis van de les. Met aandacht bewegen en met aandacht ademen brengen rust en ruimte in zowel lichaam als geest. Ontspanning en meditatie maken de les compleet. Yoga helpt je je lichaam langer vitaal en sterk te houden.

Yoga Nieuwerkerk

 

Dinsdag om 09:30 en 10:45 uur
Yogahuis
Dorpsstraat 32d
Nieuwerkerk aan den IJssel
Info 06 – 30 41 39 88 of e-mail: yoga@sazuidplas.nl
De deelname wordt per kwartaal betaald. SAZ-leden krijgen een korting van 15%. U ontvangt hiervoor een rekening
Yoga Zevenhuizen
Dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur
Dorpshuis Swanla
Burgemeester Klinkhamerweg 86
Zevenhuizen
Info 06 – 10 69 09 16 of e-mail naar:
SAZ-leden ontvangen 15% korting