Niet alle senioren beschikken (meer) over een rijbewijs of hebben een auto. En niet iedereen is in staat met het openbaar vervoer te reizen. U wilt toch graag een keer op bezoek bij dat jarige familielid of die zieke vriend. Of u heeft een afspraak in het ziekenhuis. Hoe moet dat dan? Dáárom het SAZ exclusief voor leden personenvervoer op maat: onze vrijwillige chauffeurs brengen u op afspraak van deur tot deur.

 

Waar kunnen wij u naar toe brengen?

Wij brengen u, zonder wachttijd, naar familie, winkelcentra, ziekenhuizen, huisarts, gemeentehuis, kapper etc. binnen en buiten Zuidplas.

 

Chauffeurs

Onze chauffeurs zijn enthousiaste vrijwilligers die rijden in hun eigen privé-auto’s. Vooraf zijn afspraken gemaakt onder welke voorwaarden de chauffeur zijn werk kan doen. Hierbij zijn de grootte van de auto, de beschikbaarheid van de chauffeur en overige voorwaarden vastgelegd.

 

Op welke dagen en tijdstippen kunt u reizen?

De SAZ-chauffeurs rijden in principe alle dagen en tijdstippen. Oók in het weekend, maar uiteraard op basis van beschikbaarheid van een chauffeur.

 

 

 

Info op werkdagen

tussen 10:00-12:00 uur

Tel:  06 – 21 67 08 35 of stuur een email:
sazvervoerplanning@sazuidplas.nl

 

 

Voor wie is het?

Voor alle SAZ-leden die hulp nodig hebben bij vervoer en dit niet kunnen regelen binnen zijn of haar eigen netwerk. Wij kunnen geen personen vervoeren in een rolstoel. De chauffeur zelf beslist of hij/zij bereid is om een inklapbare rollator te vervoeren in zijn/haar auto.

Hoe werkt het?

U belt de planning liefst 2 dagen van tevoren en na uw aanmelding wordt een chauffeur gezocht en de prijs berekend. Als de rit gepland is, wordt u geïnformeerd over de chauffeur, het tijdstip, de kosten en wordt u gevraagd of u hiermee akkoord gaat.

 

Wat kost het?

Helaas moeten we de prijzen voor vervoer verhogen naar € 0,45 per kilometer, met een minimumprijs van € 3,00. Afhankelijk van de stijging/daling van de brandstofprijzen kunnen er aanpassingen worden gedaan.

Een rit wordt berekend op basis van gereden kilometers (ook vervoer binnen de dorpskern). De afstand in kilometers worden berekend tegen 45 cent met een minimum bedrag van € 3,-. dit is exclusief eventuele parkeer- of tolkosten. De ritkosten variëren per chauffeur. Wij streven ernaar om een chauffeur te zoeken die dichtbij uw afhaaladres woont.

Voor alle duidelijkheid: als u een afspraak maakt om vervoerd te worden, wordt aan u vooraf gemeld wat de kosten van uw rit zijn. Vergeet u de rit op tijd af te melden en de chauffeur staat voor de deur dan dient u wel de kilometerkosten á € 0,45 aan de chauffeur te betalen (woonadres chauffeur-afhaaladres-woonadres chauffeur).

  

Wachttijd

Voor hele korte bezoekjes/boodschapjes kan de chauffeur gevraagd worden even te wachten. Indien er parkeerkosten zijn komen die voor rekening van de klant. De wachttijd is maximaal een half uur. Duurt het wachten langer dan een half uur, b.v. bij een ziekenhuisbezoek, dan worden er 2 ritten gepland en doorberekend. Voor bijzondere situaties dient overlegd te worden met de planning wat de mogelijkheden zijn.

 

Voordelen SAZ-Vervoer

  • U betaalt per rit, niet per persoon (maximaal 3 personen).
  • U wordt op het door u bepaalde tijdstip gehaald en gebracht (via de kortste of beste weg).
  • We rijden u van deur tot deur, ook buiten Zuidplas.
  • Alle dagen van het jaar, ook op zon- en feestdagen bij beschikbaarheid van een chauffeur.
  • Indien gewenst krijgt u van ons een betaalbewijs van de gereden rit (geen BTW).
  • U heeft bij ons een privéchauffeur met privéauto, dus privacy.

 

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.