Inleiding:
Senioren Actief Zuidplas is dé vereniging in de gemeente Zuidplas voor en door senioren. Onze visie is “het leven van senioren aangenamer maken”. De vereniging biedt een breed aanbod van recreatieve ontspanning en inspanning via diverse sport- en bewegingsactiviteiten, alsmede diensten.

SAZ kan altijd vrijwilligers gebruiken en heeft klussen op tijdstippen dat het ú past.  Dat kan dus ook een halve dag per week zijn. U maakt er uzelf en onze leden/gebruikers blij mee. Uw dank is een brede glimlach en voldoening.

Wij zoeken:

Bestuursleden: Om de taken beheersbaar te maken en te houden zijn we op zoek naar bestuursleden om de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester en teammanager verder in te vullen. We willen voor alle functies een dubbele bezetting en zo de taken wat meer verdelen. De tijdsinvestering is ongeveer 8 uur in de week. Ervaring in het uitoefenen van een bestuurlijke functie en leidinggevende ervaring is een pré.

Klussers: Onze leden zijn zó blij als ze geholpen worden. Hoe meer klussers er zijn, des te beter kunnen de klusjes verdeeld worden. Hebt u nog ergens wat tijd en bent u handig op een of ander klusgebied, laat het ons weten. We zoeken ook nog expliciet een klusser voor Moordrecht.

Ook voor de repaircafé ’s kunnen wij mensen gebruiken.

Coördinatoren Yoga en Fitnessgym te Zevenhuizen: De belangrijkste taak is om (nieuwe) deelnemers te informeren over tijd, duur en prijs van de activiteit. Andere taken zijn o.a. het wekelijks bijhouden van de  presentielijst en aan- en afmeldingen van deelnemers doorgeven aan de teammanager. Contact onderhouden met de deelnemers,  docent en teammanager. Het organiseren van een jaarlijkse lunch of gezellig samenzijn behoort ook tot de taken. Tijdsbesteding bedraagt gemiddeld 2 uur per week.

Chauffeurs: Omdat dit een zeer gewenste dienst is, hebben we nooit chauffeurs genoeg. De ritten kunnen dan goed verdeeld worden, zodat de belasting per chauffeur niet te zwaar is. Tijdsinvestering in overleg. Elke chauffeur is welkom, maar een chauffeur uit Moordrecht is extra welkom.

Planners vervoer: De gegevens van een vervoersrit worden telefonisch doorgegeven op werkdagen tussen 10 en 12 uur. De planners noteren deze in het computersysteem, berekenen de rit prijs en zoeken een beschikbare chauffeur. Het is van belang dat iemand goed kan communiceren en basis computervaardigheden heeft en minimaal 1 keer per week beschikbaar is.

 

Contact en informatie

Op de website www.sazuidplas.nl vindt u veel informatie over de vereniging. Voor meer informatie over de vrijwilligersfuncties kunt u contact opnemen met:

Bestuurslid vrijwilligerszaken, onze secretaris 06-27192690