Inleiding:
Senioren Actief Zuidplas is dé vereniging in de gemeente Zuidplas voor en door senioren. Onze visie is “het leven van senioren aangenamer maken”. De vereniging biedt een breed aanbod van recreatieve ontspanning en inspanning via diverse sport- en bewegingsactiviteiten, alsmede diensten.

SAZ kan altijd vrijwilligers gebruiken en heeft klussen op tijdstippen dat het ú past.  Dat kan dus ook een halve dag per week zijn. U maakt er uzelf en onze leden/gebruikers blij mee. Uw dank is een brede glimlach en voldoening.

Wij zoeken:

CHAUFFEURS

We zoeken chauffeurs in bezit van rijbewijs en eigen auto, die leden van onze vereniging willen vervoeren. De aanvrager wordt op een bepaald tijdstip (met maximaal 1 begeleider) vervoerd naar een gewenste locatie tegen een vooraf bepaalde km vergoeding.

De chauffeur wordt altijd gebeld of de rit kan worden uitgevoerd. Bij een akkoord worden de gegevens van de aanvrager, de ritgegevens en prijs via een mail bevestigd aan de chauffeur. Soms wordt het verzoek gedaan om de passagier naar binnen te begeleiden of hulp te bieden bij het uitstappen, ook vervoer van een inklapbare rollator komt voor. Er geldt altijd dat de chauffeur bepaalt of verzoeken kunnen worden uitgevoerd.

BESTUURSLEDEN

We zoeken mensen die samen met de huidige gemotiveerde bestuursleden en vrijwilligers de uitdaging willen aangaan om de verbinding met de lokale ouderen te hebben en te houden.

Het bestuur, allen vrijwilligers, vormt de leiding van Senioren Actief Zuidplas en is verantwoordelijk voor het functioneren van de vereniging als geheel. Hieruit volgen taken op het gebied van beleid, strategie, communicatie, informatie, organisatie, financiën en administratie, die we graag met meerdere bestuursleden willen uitvoeren om de consistentie te kunnen blijven garanderen.

KLUSSERS

Vindt u het leuk om uw medemens te helpen en heeft u ervaring met klussen en beschikt u over (basis)gereedschap dan zijn wij op zoek naar u!

SAZ-klusservice is exclusief voor leden van de vereniging in Zuidplas die zelf geen kennis of mogelijkheden hebben om een klusje uit te (laten) voeren. Onder een klusje wordt verstaan het uitvoeren van kleine werkzaamheden in en rond het huis. Plankje ophangen, een lamp verwisselen etc. Een aanvraag wordt door de kluscoördinator na overleg met en akkoord van de klusser ter uitvoering gegeven. De klusser bepaalt samen met de aanvrager het tijdstip van uitvoering. De aanvrager betaalt aan de klusser een vast voorrijtarief per dorpskern. Gekochte materialen of extra km worden door de aanvrager betaald. Veel klussers zijn ook regelmatig te vinden in het SAZ-Repaircafé. Ook voor de repaircafé ’s kunnen wij mensen gebruiken.

 

 

Contact en informatie

Voor meer informatie over de vrijwilligersfuncties kunt u contact opnemen met:

Bestuurslid vrijwilligerszaken, onze secretaris 06-27192690