SAZ Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? Weggooien? Mooi niet! SAZ Repair Café houdt op twee locaties een inloop om kleine huishoudelijke spullen, samen met u, te repareren.

In april opende de locatie Koffie Enzo aan de Kerklaan 98 (Oude Dorp) van Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar zitten iedere dinsdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 vrijwillige reparateurs klaar om u te helpen. Vanaf oktober 2019 bent u ook elke 2e en 4e maandag van de maand welkom van 13:00 tot 16:00 in Wijkservicecentrum De Kroon in Moordrecht (Land voor Water 3).

Mensen die het SAZ Repair Café bezoeken, nemen van thuis spullen mee die het even niet meer doen: keukenmachines, lampjes, föhns, speelgoed, krukjes … alles wat het niet meer doet, is welkom. Samen met de reparateurs van het SAZ Repair Café proberen we alles weer aan het werk te krijgen. Door repareren te promoten, wil het SAZ Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Veel dingen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar. Het Repair Café rekent geen kosten; een bijdrage in de fooienpot wordt vanzelfsprekend op prijs gesteld.

In het SAZ Repair Café komen dorpsbewoners, jong en oud, ook met elkaar in contact. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar het SAZ Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten of magnetrons. Hiervoor bestaan er in Zuidplas professionele winkels. Er wordt gewerkt volgens het concept dat in 2009 ontstond in Amsterdam (www.repaircafe.org). SAZ heeft dit samen met een groepje enthousiaste en deskundige mensen opgepakt in Zuidplas.

www.facebook.com/SAZRepairCafeZuidplas