SAZ Repair Cafés, voorlopig gesloten tot 13 november 2020

Zevenhuizen/Moordrecht/Nieuwerkerk aan den IJssel, 16 oktober 2020

In verband met de omstandighedfen rondom Corona zijn de Repair Cafes voorlopig tot 13 november gesloten.

…………………………………………………………..

Zevenhuizen, 4 juni 2020

Op woensdagochtend 17 juni start SAZ Repair Café Zuidplas na versoepeling van de corona-maatregelen in een nieuwe locatie: Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Elke 1e en 3e woensdagochtend van de maand is iedereen van 9:30 tot 12:00 welkom, bij SAZ Repair Café Zuidplas in Dorpshuis Swanla, met zijn of haar defecte apparaat. De vrijwilligers kijken of het lukt om het apparaat te repareren. Het maakt niet uit of het een koffiezet-apparaat is, een stuk gereedschap of een oude klok. Het Repair Café draait nergens haar hand voor om. Het afgelopen jaar had SAZ Repair Café een slagingspercentrage van 60%. Grote kans dus dat u met een weer werkend apparaat naar huis gaat. Dan is het fijn als u een bijdrage doet in de fooienpot. En dat alles onder het motto: Weggooien? Mooi niet!

 

Vanzelfsprekend gaat het Repair Café ook werken volgens de RIVM-richtlijnen. Komt u dus bij voorkeur alleen en ga het liefst vooraf thuis naar het toilet. Bij binnenkomst worden een paar vragen gesteld en de bezoekers geregistreerd. Alle apparaten worden eerst ontsmet en de reparateurs werken met eigen gereedschap. Op 3 juni draaide het Repair Café proef. Zowel de facilitair manager van Dorpshuis Swanla Fred de Kreek, de coördinator van het Repair Café Peter Rommens, als Senioren Actief Zuidplas waren daar prima tevreden over. “Met eenvoudige maatregelen kunnen we de risico’s voor de vrijwilligers en de bezoekers zo laag mogelijk houden”. Er is in de zaal volop ruimte dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Hiermee is het Repair Café voor Dorpshuis Swanla een van de eerste activiteiten die kan plaatsvinden door de versoepeling van de corona-maatregelen.

 

Dorpshuis Swanla is de 3e locatie van SAZ Repair Café Zuidplas. Ook in Zevenhuizen zagen SAZ (Senioren Actief Zuidplas), Swanla en het Repair Café de mogelijkheid dit samen op te zetten. Aangezien in Swanla veel en diverse bezoekers komen verwacht het Repair Café meer bezoekers dan vooral senioren. Wethouder Jan Verbeek is bij de kleinschalige officiele opening aanwezig. Tegelijkertijd met de opening gaat het SAZ Repair Café Zuidplas mee in de verandering van de huisstijl van Repair Café Nederland.

 

4 juni 2020: Repair Café Zuidplas Nieuwerkerk en Moordrecht voorlopig nog gesloten:

Vanwege de corona-maatregelen blijven de Repair Café locaties Koffie Enzo in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Kroon in Moordrecht voorlopig nog gesloten. Een paar vrijwilligers doen vanwege persoonlijk gezondheidsrisico’s ook nog niet mee. Ook veel andere activiteiten van SAZ kunnen voorlopig nog geen doorgang vinden.

…………………………………………………………………

8 april 2019

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? Weggooien? Mooi niet! SAZ Repair Café houdt op twee locaties een inloop om kleine huishoudelijke spullen, samen met u, te repareren.

In april opende de locatie Koffie Enzo aan de Kerklaan 98 (Oude Dorp) van Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar zitten iedere dinsdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 vrijwillige reparateurs klaar om u te helpen. Vanaf oktober 2019 bent u ook elke 2e en 4e maandag van de maand welkom van 13:00 tot 16:00 in Wijkservicecentrum De Kroon in Moordrecht (Land voor Water 3).

Mensen die het SAZ Repair Café bezoeken, nemen van thuis spullen mee die het even niet meer doen: keukenmachines, lampjes, föhns, speelgoed, krukjes … alles wat het niet meer doet, is welkom. Samen met de reparateurs van het SAZ Repair Café proberen we alles weer aan het werk te krijgen. Door repareren te promoten, wil het SAZ Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Veel dingen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar. Het Repair Café rekent geen kosten; een bijdrage in de fooienpot wordt vanzelfsprekend op prijs gesteld.

In het SAZ Repair Café komen dorpsbewoners, jong en oud, ook met elkaar in contact. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar het SAZ Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten of magnetrons. Hiervoor bestaan er in Zuidplas professionele winkels. Er wordt gewerkt volgens het concept dat in 2009 ontstond in Amsterdam (www.repaircafe.org). SAZ heeft dit samen met een groepje enthousiaste en deskundige mensen opgepakt in Zuidplas.

www.facebook.com/SAZRepairCafeZuidplas