Dag ANBO, Hallo SAZ!

We zijn heel erg blij met het besluit dat we Senioren Actief Zuidplas begin 2016 hebben opgericht. De aanleiding daartoe was absoluut niet leuk, bestuur en vrijwilligers hebben moeten besluiten om niet meer voor de ANBO in onze gemeente actief te zijn.

Zeker nu de landelijke ANBO minder zichtbaar wordt als medio 2016 overal de afdelingen in ons land worden opgeheven. Dan is er geen gestructureerde, plaatselijke ondersteuning meer voor ouderen. Ook over lokale activiteiten ontfermt de landelijke ANBO zich niet meer. Gelukkig kunnen we met onze nieuwe vereniging alle activiteiten voortzetten om de senioren in Zuidplas op verschillende manieren te helpen en te zorgen voor sociale, gezellige activiteiten en ondersteunende diensten.

Juist die steun wil Senioren Actief Zuidplas kunnen blijven geven. Door inspanning, ontspanning en ondersteuning. Met elkaar en voor elkaar voor u in Zuidplas!

Voor de senioren van Zuidplas betekent het dat de telefooncirkel, het vervoer, de klussendienst, de belastingservice en de ondersteuning door de consulenten beschikbaar blijven. Ook met het organiseren van o.a. klaverjassen, bridgen, bewegen, de dagtrips en de jaarlijkse vakantieweek gaat Senioren Actief Zuidplas met de inzet van zo’n tachtig enthousiaste vrijwilligers verder. Dat is goed nieuws!

Als SAZ willen we natuurlijk groeien. Meer leden, meer vrijwilligers en meer activiteiten. We kunnen dan nog meer doen voor senioren in onze gemeente. Want de senioren in onze gemeente zijn en blijven ons eerste belang. Daar doen we het voor!

Mocht u nog geen lid zijn van de SAZ, dan hopen we van harte dat u zich bij ons aanmeldt.

Chris Nebelstein
voorzitter