Hydrotherapie in het Polderbad is professioneel begeleid, bewegen in warm water van 30 graden C., ter bevordering van de conditie en de soepelheid van spieren en gewrichten. Er is een groep die, met een lichte aquajoggingband om het middel, met wisselende bewegingen van benen en/of armen een aantal banen in de lengte van het diepe bad aflegt. De andere groep doet loopoefeningen in de breedte van het bad, waarvan de vloer op een hoogte wordt gebracht die voor alle deelnemers geschikt is om goed met de voeten over de grond heen en weer te kunnen lopen.

Beide lessen worden met wat rek- en ontspannings- oefeningen afgesloten. Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die door lichamelijke beperkingen of klachten moeite heeft met ´bewegen op het droge´.

Voor de lessen van 45 minuten, wekelijks op dinsdag van 11:30 tot 12:15 uur is men vanaf 11:00 uur vrij om banen te zwemmen, en/of te ‘bubbelen’ op de bank in het nog wat warmere kinderbad, en/of lekker te relaxen in het Turkse Stoombad, en/of gebruik te maken van de infrarood sauna. Afsluitend kan men douchen, desgewenst ook in afgesloten douchehokjes en er zijn haardrogers. Dat alles zonder bijkomende kosten. Voor wie dat wil is er altijd ook nog een gezellige nazit in de kantine.

De kosten voor deelname vindt u onder deelnemersbijdrage. De contributie dient per kwartaal achteraf betaald te worden.

Dinsdags om 11:30 en 12:15 uur. Entree vanaf 11:00 uur.
Polderbad, Iersestraat 15, Nieuwerkerk aan den IJssel
Info: Betty van Damme (coördinator) telefoonnummer 06 33 71 40 76. Na telefonische afspraak bent u van harte welkom voor een gratis proefles. Mocht de groep vol zijn, dan kunt u op een wachtlijst worden gezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.