Hydrotherapie in het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel, is professioneel begeleid bewegen in warm water van 30 °C., ter bevordering van de conditie en de soepelheid van spieren en gewrichten. Hydrotherapie is geschikt en uitsluitend bedoeld voor mensen die door lichamelijke beperkingen of klachten moeite hebben met ‘bewegen op het droge’.

De eerste groep doet met een lichte aquajoggingband om het middel wisselende bewegingen van benen en/of armen in de lengte van het diepe bad. De tweede groep doet loopoefeningen in de breedte van het bad, waarvan de vloer op een hoogte wordt gebracht zodat alle deelnemers goed met de voeten over de grond heen en weer te kunnen lopen. Beide lessen worden met wat rek- en ontspanningsoefeningen afgesloten.

 

Voor of na de lessen van 45 minuten is men vanaf ongeveer 11.00 uur vrij om banen te zwemmen, te ‘bubbelen’ op de bank in het nog wat warmere kinderbad, lekker te relaxen in het Turkse Stoombad of gebruik te maken van de infrarood sauna. Afsluitend kan men douchen, desgewenst ook in afgesloten douchehokjes. Er zijn haardrogers beschikbaar. Voor wie dat wil is er altijd ook nog een gezellige nazit in de kantine.

Dinsdag van 11.30 tot 12.15 en 12.15 tot 13.00 uur. Entree vanaf 11.00 uur

Zwembad Polderbad, Iersestraat 15

Nieuwerkerk aan den IJssel

Betty van Damme (coördinator)

Info 06 – 33 71 40 76 of e-mail:

hydrotherapie@sazuidplas.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.