In zes weken bijna 150 nieuwe leden in Zuidplas

Eerste vrijwilligersbijeenkomst Senioren Actief Zuidplas druk bezocht

 

Op donderdag 18 februari zijn bijna vijftig vrijwilligers van de nieuwe seniorenvereniging Senioren Actief Zuidplas voor het eerst bij elkaar gekomen in De Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het bestuur informeerde de vrijwilligers over de opzet van de nieuwe lokale vereniging en de vrijwilligers hadden de gelegenheid om vragen te stellen en nader kennis te maken met elkaar.


De nieuwe vereniging krijgt vorm

Na zo’n zes weken van intensieve voorbereidingen, heeft het bestuur van Senioren Actief Zuidplas een bijeenkomst georganiseerd voor alle vrijwilligers. Tijdens een presentatie heeft het bestuur de vrijwilligers geïnformeerd over een aantal zaken met betrekking tot de nieuwe vereniging. Zo werden o.a. het doel, de nieuwe structuur, de financiën en het activiteitenaanbod toegelicht. De vereniging zet zich in om het leven van senioren in Zuidplas aangenamer te maken door ontspanning en inspanning. Daarnaast biedt de vereniging ondersteuning aan haar leden in de vorm van consulenten, personenvervoer, de telefooncirkel en de klusservice.

Alle vrijwilligers hebben er na de problemen binnen de landelijke ANBO in het afgelopen jaar voor gekozen om de overstap naar de nieuwe vereniging Senioren Actief Zuidplas te maken om zich lokaal in te kunnen blijven zetten voor de senioren.

Het bestuur benadrukte tijdens deze bijeenkomst het belang van de rol van de vrijwilligers: “Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet draaien, zo simpel is het.”

In zes weken tijd hebben zich al bijna 150 leden aangemeld. De vereniging blijft uiteraard inzetten op groei. Zowel van het aantal leden als van het aantal vrijwilligers.

“Hoe groter de vereniging, hoe meer we kunnen betekenen voor de senioren in onze gemeente”, gaf het bestuur tijdens de presentatie aan.

 

Informatie over Senioren Actief Zuidplas

Wilt u lid worden van Senioren Actief Zuidplas of als vrijwilliger aan de slag voor de senioren in Zuidplas? Neem dan contact op met de secretaris, Harry Scheffers

Telefoon:  0180 – 31 91 04
Mobiel:  06 – 23 51 76 22
E-mail: secretaris@sazuidplas.nl

 

U bent van harte welkom!