SAZ Nieuwsbrief 2017-12

Senioren Actief Zuidplas verwelkomt 500ste lid

Binnen 2 jaar na de oprichting verwelkomt SAZ al het 500e lid. De heer en mevrouw IJpelaar uit Moerkapelle kregen namens SAZ door de bestuursvoorzitter Ellie Ham een boeket welkomstbloemen overhandigd.

De groei is volgens Ellie verklaarbaar door het feit dat SAZ “het leven voor senioren aangenamer te maakt”.

Het bestuur is blij met de gestage groei van onze vereniging. Er is duidelijk behoefte onder senioren in Zuidplas aan onze activiteiten en diensten. Wekelijks worden onze inspannings- en ontspanningsactiviteiten goed bezocht. Ook van onze ondersteuning wordt flink gebruik gemaakt. Senioren weten de weg te vinden naar de SAZ- telefooncirkel, de klusservice, de belastingservice, vervoer en de steun van onze consulenten. De weg die we zijn ingeslagen is een succes wat mede te danken is aan de vele vrijwilligers die hierbij enthousiast helpen”

______________________________________________________________________________________________________

Onze consulenten gaan u mogelijk bezoeken.

Vanaf deze maand gaan onze consulenten huisbezoeken afleggen bij vooral onze oudere leden. Natuurlijk altijd alleen als u dat wilt. Het doel is vooral contact hebben en zo nodig voorlichting geven over wat SAZ (nog meer) te bieden heeft. We beginnen met de leden van 85 jaar en ouder.  De werkwijze is dat u eerst wordt gebeld, met de vraag of u wel een huisbezoek wilt. Er wordt een dag en tijdstip afgesproken. Tijdens het gesprek vertelt u vooral wat u zelf kwijt wilt. De consulent maakt korte notities op een tablet, leest voor wat opgeschreven is en vraagt aan u of dat klopt. Vervolgens geeft u daar een handtekening voor. De consulent heeft altijd een identiteitspas van SAZ bij zich. Daar kunt u dus naar vragen. Zo zorgen we dat het allemaal zo veilig mogelijk is.  Natuurlijk kunt u met een hulpvraag, altijd een beroep doen op onze consulenten. En bent u jonger dan 85 jaar en zou u graag meer willen weten over onze diensten, dan kunt u ook zelf een afspraak maken.

Onze consulenten helpen u graag (verder). Telefoonr. op werkdagen van 09:00-17:00 uur: 06-46 29 52 12

_____________________________________________________________________________________________________

Een oproep van Sport & Bewegen Zuidplas:

Sport & Bewegen Zuidplas is druk bezig met de voorbereidingen van het 5e seizoen van BRAVO!

Medio januari ligt de nieuwe BRAVO! brochure weer op de diverse distributiepunten. Er is weer een breed aanbod aan sport- en beweegactiviteiten waar u zich voor kunt inschrijven. Ook de BRAVO! on Tour Winterwandeling komt er weer aan. Deze keer wordt gestart vanuit Dorpshuis Op Moer op 17 februari. Noteer deze datum vast in uw agenda! Nieuw is de BRAVO! on Top in januari en februari. Drie (ski)gymlessen met als afsluiting (voor wie dat wil) een skiles in Snowworld Zoetermeer. Voor iedereen die gaat skiën maar zeker ook voor diegenen die niet gaan skiën leuk en gezellig. Wilt u meer weten over deze en andere projecten van Sport & Bewegen?

Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen aan sportenbewegen@zuidplas.nl o.v.v. aanmelden nieuwsbrief.

We hopen van u te horen!

Team Sport & Bewegen Zuidplas

_____________________________________________________________________________________________________

Geef u nu op als SAZ-lid en betaal pas in 2018.

Leden helpen leden werven. Heeft u familie, vrienden of buren die nog geen lid zijn van SAZ dan is het nu het moment van aanmelden. Wordt nu gratis lid voor 2017. U betaalt als nieuw lid pas in 2018 het lidmaatschap van € 22,00 per jaar voor u en uw eventuele partner op hetzelfde woonadres. Het nieuwe lid kan gelijk gebruik maken van alle activiteiten en diensten en andere ledenvoordelen. Tevens ontvangt men nog 2x het SAZ Magazine met veel informatie voor en over senioren in Zuidplas. Aanmelden kan via:

* Online op de website www.sazuidplas.nl

* Email naar info@sazuidplas.nl

* Telefoontje naar de ledenadministratie 0180-318240 / 06-34898405 of secretaris 0180-319104

____________________________________________________________________________________________________

SAZ-Belastingservice

Wij zoeken nog enkele vrijwilligers, die hulp bieden bij het invullen van belastingaangiften bij leden van SAZ. Wilt u die helpende hand bieden?? In de maanden maart en april 2017 hebben veel mensen gebruik gemaakt van hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Aanpassing van huur- en/of zorgtoeslag is daarbij regelmatig aan de orde. Het gaat jaarlijks om meer dan 100 aanvragen en het gaat om hulp bij eenvoudige aangiften. We zoeken voor 2018 extra vrijwilligers met enige ervaring. Mensen ook, die bijhouden welke veranderingen jaarlijks in de belastingaangiften meegenomen moeten worden. U hoeft natuurlijk niet alles te weten, veel kan op internet worden opgezocht en u krijgt collegae. Samen staan we sterk. In principe gaat het om digitale formulieren. Het is dus fijn als u beschikt over een internetaansluiting, maar noodzakelijk is dat niet. Er zijn namelijk ook hulpvragers die zelf beschikken over een PC en hun eigen DigiD gebruiken. Dan gaat de vrijwilliger ‘ernaast zitten’. Nogmaals: het gaat altijd om eenvoudige aangiften. SAZ kan en wil niet concurreren met de beroepsgroep van belastingadviseurs.

Zou u willen overwegen aan deze mooie taak een bijdrage te leveren? Neem dan contact op met Toon de Kort (Tel. 0180-31 42 12) die deze SAZ-activiteit coördineert.

Graag tot ziens!

______________________________________________________________________________________________________

We staan weer voor de keuze of we bij onze huidige ziektekostenverzekeraar blijven of overstappen. SAZ heeft met VGZ een samenwerking waarbij u 10% korting krijgt op de basisverzekering. Wilt u hier meer over weten neem dan voor meer informatie of een afspraak contact op met onze SAZ-consulenten van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur telefoon: 06-46295112