SAZ Nieuwsbrief 2017-11

DRINGEND

“Senioren Actief Zuidplas” is de vereniging van en voor senioren in de gemeente Zuidplas.

Eén van de activiteiten van de vereniging is het regelen van vervoer voor de leden naar een door hen gewenste plaats. Het vervoer gebeurt door een vijftiental vrijwilligers, die met hun eigen auto rijden. De planner neemt de aanvraag aan, noteert de noodzakelijke gegevens en regelt vervolgens in overleg met de chauffeur de gewenste rit. De afdeling planning werkt op werkdagen van 10.00 uur en tot 12.00 uur en maakt gebruik van een mobiele telefoon en een computer. Door het vinden van een vaste baan door enkele planners en door uitbreiding van het aantal ritaanvragen zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die als planner en/of als chauffeur willen gaan werken. Wij vragen dan ook aan u of u of iemand uit uw naaste omgeving of mogelijk een van uw buren bereid is om ons team te komen versterken.

Mocht u zich willen aanmelden of heeft u nog vragen, neem dan contact op met de coördinator Paul Simon (telnr. 06-50839561 of mail naar vervoer@sazuidplas.nl

Wij vertrouwen, nee wij rekenen erop dat u of iemand uit uw naaste omgeving zich gaat aanmelden.

______________________________________________________________________________________________________

Geef u nu op als SAZ-lid en betaal pas in 2018.

Leden helpen leden werven. Heeft u familie, vrienden of buren die nog geen lid zijn van SAZ dan is het nu het moment van aanmelden. Wordt nu gratis lid voor 2017. U betaalt als nieuw lid pas in 2018 het lidmaatschap van € 22,00 per jaar voor u en uw eventuele partner op hetzelfde woonadres. Het nieuwe lid kan gelijk gebruik maken van alle activiteiten en diensten en andere ledenvoordelen. Tevens ontvangt men nog 2x het SAZ Magazine met veel informatie voor en over senioren in Zuidplas. Aanmelden kan via:

  • Online op de website www.sazuidplas.nl
  • Email naar info@sazuidplas.nl
  • Telefoontje naar de ledenadministratie 0180-318240 / 06-34898405 of secretaris 0180-319104

_____________________________________________________________________________________________________

 

Nog even en dan staan we weer voor de keuze of we bij onze huidige ziektekostenverzekeraar blijven of overstappen. SAZ heeft met VGZ een samenwerking waarbij u 10% korting krijgt op de basisverzekering. Wilt u hier meer over weten neem dan contact op met onze SAZ-consulenten voor meer informatie of een afspraak maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur telefoon: 06-46 29 51 12

_____________________________________________________________________________________________________

Wist u dat Zuidplas één van de plaatsen is waar het aantal mensen met dementie bovengemiddeld stijgt? Het Alzheimercafé wil voor hen en voor hun mantelzorgers een veilige plek zijn waar men elkaar kan ontmoeten, informatie kan krijgen en elkaar emotioneel kan ondersteunen. De diagnose Alzheimer is niet iets om je voor te schamen, wel moeilijk om te verwerken. Door er openheid aan te geven kunnen we elkaar beter helpen en rekening houden met elkaar. We willen zo bouwen aan een dementievriendelijke omgeving in Zuidplas.

Van harte welkom! Alzheimer café Zuidplas Donderdag 26 oktober Van 19.30 tot 21.00 uur Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee Woonzorgcentrum De Meander, Boslaan 1, 2912PA Nieuwerkerk aan den IJssel

‘Behoefte aan een stukje veiligheid’

We praten met een GZ-psycholoog over o.a. gevoelens van angst, somberheid en problemen met de oriëntatie, herinneren, vaardigheden en het nemen van initiatieven.

Voor nadere informatie of als u vervoer nodig hebt kunt u contact opnemen met Welzijn Zuidplas: 0180-31 00 50 of per email mantelzorg@welzijnzuidplas.nl

______________________________________________________________________________________________________

SAZ-Belastingservice

Wij zoeken nog enkele vrijwilligers, die hulp bieden bij het invullen van belastingaangiften bij leden van SAZ. Wilt u die helpende hand bieden?? In de maanden maart en april 2017 hebben veel mensen gebruik gemaakt van hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Aanpassing van huur- en/of zorgtoeslag is daarbij regelmatig aan de orde. Het gaat jaarlijks om meer dan 100 aanvragen en het gaat om hulp bij eenvoudige aangiften. We zoeken voor 2018 extra vrijwilligers met enige ervaring. Mensen ook, die bijhouden welke veranderingen jaarlijks in de belastingaangiften meegenomen moeten worden. U hoeft natuurlijk niet alles te weten, veel kan op internet worden opgezocht en u krijgt collegae. Samen staan we sterk. In principe gaat het om digitale formulieren. Het is dus fijn als u beschikt over een internetaansluiting, maar noodzakelijk is dat niet. Er zijn namelijk ook hulpvragers die zelf beschikken over een PC en hun eigen DigiD gebruiken. Dan gaat de vrijwilliger ‘ernaast zitten’. Nogmaals: het gaat altijd om eenvoudige aangiften. SAZ kan en wil niet concurreren met de beroepsgroep van belastingadviseurs.

Zou u willen overwegen aan deze mooie taak een bijdrage te leveren? Neem dan contact op met Toon de Kort (Tel. 0180-31 42 12) die deze SAZ-activiteit coördineert. Graag tot ziens!