SAZ Nieuwsbrief 2017-10

7 december 2017 VIP-Vrijwilligerswaardering: Uitnodiging Live Cooking Buffet

Ook in 2017 wordt er in de gemeente Zuidplas weer veel werk verzet door vrijwilligers. Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) wil deze vrijwilligers namens de gemeente Zuidplas graag bedanken voor hun inzet. Daarom wordt er op donderdagavond 7 december (Nationale Vrijwilligersdag) een gratis Live Cooking Buffet in Hotel Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel aangeboden. Voor deze gelegenheid is het restaurant afgehuurd. Er is een breed scala aan warme en koude gerechten, dus voor elk wat wils.

Programma

  • 18:30 – 19:00 uur            Ontvangst
  • 19:00 – 19:15 uur            Welkom door wethouder Daan de Haas
  • 19:15 – 22:00 uur            Live Cooking Buffet
  • 22:00 – 22:30 uur            Afsluitende borrel

Aanmelden en informatie Via deze link https://welzijnzuidplas.nl/system/inschrijfformulier-vrijwilligerswaardering.html kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VIP via 06-14763414/06-39882659 of door te mailen naar vip@welzijnzuidplas.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 25 oktober.

N.B. Als blijkt dat het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, kan het VIP genoodzaakt zijn om het aantal vrijwilligers dat deelneemt per organisatie te limiteren. Mocht dat het geval zijn, dan krijgt u hierover uiteraard bericht.  _____________________________________________________________________________________________________

14 oktober – Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg organiseert Hospice IJsselThuis op zaterdag 14 oktober van 10.00 – 13.00 uur een informatiemarkt over palliatieve zorg in het algemeen en over complementaire (aanvullende) zorg in het bijzonder. Zorg die wordt gegeven ter ondersteuning van de gewone dagelijkse zorg om het leven in de laatste periode draaglijker te maken. Tijdens deze informatiemarkt in de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel geven de speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers van IJsselThuis informatie en demonstraties over de verschillende vormen van aanvullende zorg. Zo zullen er stands zijn met informatie over aromatherapie, hand- en voetmassage, een levensboek maken, beeldende begeleiding zoals schilderen, tekenen en zal de ‘kookgroep’ laten zien wat zij kunnen doen voor het welbevinden van de bewoners en cliënten van het hospice. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Phia Terwijn (PR-vrijwilliger Hospice IJsselThuis) phiaterwijn@gmail.com tel. 0180-320771 of 06-51072709

______________________________________________________________________________________________________

Senioren Zuidplas mogen best gehoord worden.

Vanuit het samenwerkingsverband ouderenbonden hebben de drie voorzitters van PCOB, KBO en SAZ de politieke partijen van de gemeente Zuidplas uitgenodigd om in gesprek te gaan. De volgende punten zullen wij aan de orde stellen: * Voldoende inkomen voor ouderen * Integrale aandacht voor wonen en zorg * Een veilige gemeente * Digitalisering zonder uitsluiting * Aandacht voor zingeving Ook WMO zaken worden aan de orde gesteld, omdat daar veel over te doen is. WMO staat voor Wet maatschappelijke Ondersteuning en heeft als doel mensen de zorg aan huis te bieden die ze nodig hebben. Het gaat over b.v. huishoudelijke zorg, psychische zorg en lichamelijke zorg waaronder kunst- en hulpmiddelen. Onze consulenten kunnen de senioren ondersteunen in de gesprekken die daarvoor gevoerd moeten worden (de zogenaamde keukentafelgesprekken). Mocht u problemen hebben (ondervonden), dan horen wij dat graag van u. Wij zullen dat dan meenemen in de gesprekken. Laat het weten aan de secretaris Harry Scheffers secretaris@zuidplas.nl telefoonnr. 0180-319104.