SAZ Klusservice doet mee met NL Doet 2016

Nnl-doetL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds. Jaarlijks hebben organisaties, stichtingen, verenigingen en individuele mensen thuis die hulp nodig hebben de mogelijkheid om zich aan te melden bij het Oranje Fonds. Meestal gaat het om opknappen van ruimtes waar de aanvrager zelf geen mogelijkheid voor heeft.
Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, kunnen de vrijwilligers ( individueel, familie of bedrijf) die zich hebben gemeld voor deze actie aan de slag.

Onze klusservice staat het hele jaar ter beschikking om mensen in Zuidplas te helpen met kleine klusjes in- en rond het huis. Dit was voor de klusservice een mooie gelegenheid om als SAZ klusteam mee te doen en hebben zich dan ook ingeschreven voor de aanvraag bij  Gemiva in Nieuwerkerk aan den IJssel. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Bij Gemevia hebben we met een team van tien vrijwilligers, waarvan drie mensen van de SAZ klusservice,  geholpen om een aantal kamers van bewoners op te knappen door muren te sauzen, een kast in elkaar te zetten, een gang te sauzen, schilderijlijstjes te maken, folie op de ramen te plakken en diverse andere kleine klusjes te doen.
Leuk om te doen en iedereen was even enthousiast!
Gemiva had voor de drankjes en lunch gezorgd. Al met al een mooie dag waar we met plezier op terug kijken.

NL Doet Team
(SAZ klussers: 1e van Links Dirk Prince, 2e van links Theo de Jongh, 2e van rechts Toon de Kort)