Nieuwsbrief 2017-07

Nieuwe SAZ Magazine zomereditie

Midden juli komt het nieuwe SAZ-Magazine weer uit en zal bij alle leden bezorgd worden. Heeft u meer exemplaren nodig voor familie, kennissen etc. neem dan contact op met het secretariaat 0180-319104.

Gewijzigde Spreekuren Consulenten in Nieuwerkerk en Zevenhuizen:

In Nieuwerkerk: elke 2e woensdag van de maand tussen 14:00 en 16:00 uur in Wooncentrum De Meander, aan de Boslaan 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In Zevenhuizen: elke 4e woensdag van de maand tussen 14:00 en 16:00 uur in Dorpshuis Swanla een de Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen.

De Bibliotheek De Groene Venen Nieuwerkerk aan den IJssel zoekt vrijwilligers

Het zal u niet ontgaan zijn dat programmeeronderwijs erg hot is op dit moment. Voor de jeugdigen onder ons zal het een zeer groot deel gaan uitmaken van hun toekomstige leefwereld en de bibliotheek denkt dan ook dat je deze vaardigheden niet vroeg genoeg kunt aanbieden. In Waddinxveen draaien wij sinds 1 januari van dit jaar een Coderdojo. Dit is een maandelijks terugkomende workshop waarin kinderen gratis hun vaardigheden op dit gebied kunnen ontwikkelen en waarin de bibliotheek – samen met vrijwilligers- een programma aanbiedt. Wij hebben maximaal 15 kinderen (variërend van 8 – 14/15 jaar) per sessie en die zit elke maand helemaal vol zitten. De animo is overweldigend! Wat wij o.a. aanbieden: Programmeren in Scratch en met de RaspberryPi en Website maken Dit gebeurt echt op kleine schaal omdat wij de kids een programma aanbieden van 1,5 uur en zij dit vrijwel zelfstandig doen. Dit willen wij ook graag in Nieuwerkerk aan den IJssel gaan introduceren en zijn op zoek naar vrijwilligers. Het is absoluut niet nodig dat je een programmeur bent of bent geweest maar enige kennis op dit gebied is natuurlijk wel prettig. De organisatie en de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen ligt geheel bij de bibliotheek. Voor meer informatie bel naar Elja Franken – Mediacoach de Bibliotheek De Groene Venen – Gouweplein 1 – 2741 MW Waddinxveen telefoon 06-16487549

Nationale Ouderendag 2017 – vrijdag 6 oktober Wat betekent Nationale Ouderendag voor ouderen?

De impact is enorm. De ervaring leert dat ouderen nog vaak lang terugdenken aan deze bijzondere dag. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en vaak blijvende contacten. Een wens vervullen kost de vrijwilliger hooguit een paar uurtjes van zijn/haar tijd en misschien wat geld voor vervoer of toegangskaartjes. Wat de wensvervuller hiervoor terug krijgt is onbetaalbaar: hij/zij tovert een glimlach op het gezicht van de oudere die eindelijk zijn of haar wens in vervulling ziet gaan. Dit jaar voor het eerst in Zuidplas Duizenden ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen, zo ook in Zuidplas. Op Nationale Ouderendag op 6 oktober 2017 zetten we deze ouderen in het zonnetje. Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Ook op pad gaan is lang niet altijd makkelijk meer. Op Nationale Ouderendag steunen we onze (eenzame) Zuidplas ouderen en laten we langgekoesterde wensen uitkomen. Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog een keer naar het ouderlijk huis, het strand of simpelweg een kopje koffie met iemand drinken. Kleine wensen met een grote impact! De wenskaarten voor de gemeente Zuidplas zijn beschikbaar en te verkrijgen bij de secretaris Harry Scheffers tel. O180-319104 of stuur uw verzoek naar email secretaris@sazuidplas.nl. Op www.nationaleouderendag.nl verzamelt het Comité Zuidplas Nationale Ouderendag alle wensen. Vrijwilliger/wensvervuller worden Doe mee! SAZ ondersteunt dit initiatief van harte en werkt er graag aan mee. Vervul een wens van een oudere. Lijkt het u leuk om iets bijzonders voor een oudere bij u uit de buurt te betekenen? Geweldig! Ga naar www.nationaleouderendag.nl en registreer uzelf als wensvervuller voor de gemeente Zuidplas. Later, als de wensen geïnventariseerd en geregistreerd zijn zoekt u zelf een wens uit die bij u past. Samen met de oudere geeft u invulling aan de wens. Eén ding is zeker: u bezorgt uzelf en een oudere een onvergetelijke dag.