Nieuwe SAZ-activiteiten in 2017

  • Bewegen op Muziek
  • Fotograferen
  • Schilderen/tekenen

Nieuwe activiteiten in 2017
In de doelstellingen van Senioren Actief Zuidplas staat dat wij onze diensten en activiteiten in de hele Zuidplas aanbieden. Daar hebben we natuurlijk wel hulp bij nodig. Zo is het vinden van een geschikte locatie, vrijwilligers en natuurlijk deelnemers een vereiste. Onze diensten doen we al in alle kernen van Zuidplas. De Inspannings- en ontspanningsactiviteiten zijn nog geconcentreerd in Nieuwerkerk ad IJssel, maar daar komt verandering in. Om te beginnen starten we met nieuwe activiteiten in Zevenhuizen, waarbij iedereen uit de Zuidplas van harte welkom is om mee te doen. Voor alle onderstaande activiteiten geldt dat de lessen in januari gratis zijn, dus kom kijken/meedoen en ervaar hoe leuk het is. Mocht u zelf geen vervoer hebben en u wilt wel meedoen dan kunt u een beroep doen op SAZ-Vervoer die u haalt en brengt tegen een kleine vergoeding. De deelnamekosten voor de nieuwe activiteiten zijn nog niet definitief bekend omdat deze mede afhankelijk van het aantal deelnemers.

SAZ-Bewegen op Muziek
In Nieuwerkerk aan den IJssel niet meer weg te denken, starten we nu ook met “Bewegen op Muziek” in Zevenhuizen. Wat is mooier dan met andere senioren samen bewegen om de conditie te verbeteren. Naast inspanning is het ook gezelligheid en ter afsluiting van het seizoen wordt er altijd iets leuks georganiseerd.
De eerste les is op donderdag 12 januari van 11:00 tot 12:00 uur; hierna ieder donderdagochtend. De lessen worden gegeven in Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen.

Voor meer informatie of aanmelden telefoonnummer: 06-372 031 48

SAZ-Fotograferen
Bijna iedereen maakt wel eens foto’s, via de smartphone, eenvoudige of uitgebreide fotocamera. Eén ding hebben we allemaal gemeen, we willen iets vastleggen waar we een mooie herinnering aan hebben en dit eventueel delen met anderen. Wilt u meer weten en gaan doen met uw fotocamera, wordt deelnemer van SAZ-Fotograferen. We komen 1x per 2 weken bij elkaar om onze kennis en ervaring te delen en van elkaar te leren, gaan er op uit om thema’s te fotograferen en te bespreken, zoals de vier jaargetijden, landschappen, kunst, portret, (klein)kinderen, microfotografie. We leren de instellingen van de eigen camera, zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden beter kennen om betere foto’s te maken. De agenda staat nog niet definitief vast en wordt in overleg bepaalt, zodat een ieder met vragen en wensen aan de beurt komt. Ook het maken van een mooi fotoalbum behoort tot de mogelijkheden en mogelijk ook nog fotoshoppen.
De eerste bijeenkomst is op 11 januari van 14 tot 15:30 uur in Zevenhuizen; hierna om de week op woensdagmiddag. De coördinator fotograferen is een enthousiaste (hobby)fotograaf met veel ervaring.

Voor meer informatie of aanmelden telefoonnummer: 06-372 031 48
SAZ-Schilderen/tekenen
Kom gezellig tekenen, want iedereen kan het leren. S.A.Z schilderen/tekenen wordt gegeven door de bekende kunstenares Gre den Otter. U heeft geen ervaring nodig. De basisprincipes worden persoonlijk aan u uitgelegd, waarna u zelf aan de slag gaat. De onderwerpen worden door u zelf gekozen: Stillevens, portretten, landschappen of modern, het maakt niet uit.
We starten de lessen op 16 januari van 15:15 tot 16:45 uur.
De lessen worden gegeven in het Atelier van Gre den Otter.
Burg. Boerstraat 1 in Zevenhuizen.

• 16 januari: Tekenen met houtskool.
• 23 januari: Schilderen met acrylverf.
• 30 januari: Werken met krijt.

U hoeft deze eerste 3 lessen zelf geen materiaal mee te nemen. Wilt u daarna verder gaan, dan dient u zelf voor uw materiaal te zorgen.

De afgelopen 12 jaar heeft Gré een Atelier in Zevenhuizen, waar ze teken- en schilderles geeft en werk in opdracht maakt. Ook schilder ze vrij werk, waar ze regelmatig mee exposeert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 06-372 031 48