Elke dag even bellen, en nu samen aan de koffie!

Bijeenkomst deelnemers en vrijwilligers van de SAZ Telefooncirkel

Senioren Actief Zuidplas (SAZ) houdt regelmatig een bijeenkomst voor de deelnemers van de SAZ Telefooncirkel. De deelnemers bellen elkaar elke dag, ook in het weekend om te horen of alles in orde is. De groepen worden aangestuurd door vrijwilligers van de SAZ. Op 4 mei jl. hebben de deelnemers elkaar weer eens gesproken in Woonzorgcentrum De Meander. Deze keer niet aan de telefoon, maar gewoon gezellig samen aan tafel met een kop koffie.

theemiddag 04052016“Iedereen wil zich graag veilig voelen. Als je ouder wordt, misschien wat minder vlug ter been, en niet altijd met anderen een huis deelt, is het een prettig idee om even contact te hebben met anderen om te melden dat alles in orde is. En te weten, dat als er iets aan de hand is, er iemand is die actie onderneemt. Het idee dat het dagelijks telefoongesprek voorkomt dat iemand dagenlang van contact of hulp verstoken blijft, wordt door onze deelnemers als heel veilig ervaren. En het is natuurlijk ook leuk om elkaar dan eens gewoon in een gezellige sfeer te ontmoeten. Voor veel mensen betekenen deze bijeenkomsten ook lekker even de deur uit. Zo snijdt dit mes aan twee kanten” geeft Linda Kinski, coördinator van de SAZ Telefooncirkel aan.

Inwoners die informatie willen over de SAZ Telefooncirkel, of zich aan willen melden als deelnemer (of vrijwilliger) kunnen bellen naar 06 – 15 36 24 43 of mailen naar telefooncirkel@sazuidplas.nl